UiTwidget: een plug & play UiTagenda

Schuif een online UiTagenda in je gemeentelijke website, plaats een selectie van activiteiten in de kijker op je startpagina, selecteer op thema en/of doelgroep. Met de UiTwidget kan het allemaal.

Type: 

Categorie: 

Tags: 

Voordelen: 


  • onafhankelijk van het websiteplatform dat de gastheer zal zijn

  • geen investering en ontwikkelingstijd voor een eigen online agenda

  • beproefde functionaliteit met zoekmogelijkheden, verfijningen en aanbevelingen op maat van de gebruiker (via UiTiD)

  • plaats activiteiten in de kijker in de marge van je UiTagenda en/of op andere pagina’s van je website

Je zoekt een aantrekkelijke agenda voor je website op basis van de UiTdatabank: de agenda op basis van widgets biedt precies wat je zoekt. Hij is bovendien eenvoudig te installeren.


Onze flexibele kalenderfunctionaliteit op basis van widgets stelt gemeenten, steden, regio's en toerismekantoren in staat om lokale activiteiten, ingevoerd in de UiTdatabank, weer te geven in een agenda met handige zoekfuncties, helemaal geïntegreerd in de vormgeving van de eigen website.


De activiteiten in de agenda op basis van widgets worden geselecteerd op postcode, en onderverdeeld in verschillende rubrieken. Met behulp van een praktische handleiding pas je zelf de kleuren, het lettertype en de lay-out van de kalender aan. Verder bepaal  je waar de verschillende modules (zoekmodule, resultatenmodule en detailpagina) terechtkomen op je website. Via de in de kijker-module (tipswidget) voer je op diverse pagina’s extra promotie voor een selectie van activiteiten (bv. kinderaanbod, sport…).


De implementatie duurt slechts een halve dag, de technologie is gratis. Het resultaat is een handige evenementenkalender die de bezoeker van je website de weg wijst naar alle activiteiten en prikkelt om te ontdekken.
Aanvuillende tipswidgets om gericht activiteiten in de kijker te zetten, integreer je nog sneller en makkelijker eens de basisconfiguratie is gebeurd.


 


Stap voor stap:


1. Invoer en kwaliteitscontrole van de activiteiten dmv de UiTdatabank (optionele stap)
2. Key aanvragen om de search API te kunnen aanspreken
3. Gebruiksvoorwaarden UiTdatabank API aanvaarden
4. Configureer de widgets (agenda, in de kijker, UiTID,...)
5. Integreer de aangemaakte widgets in je site
6. Effectmeting (optionele stapàAlternatieven om een online UiTagenda te publiceren:  • CultuurNet API (set Drupal-modules waarmee je gemakkelijk een UiTagenda op maat kan integreren in je Drupal-site)

  • Search API (interface op de UiTdatabank voor een UiTagenda op maat)

 


Ga zelf aan de slag met dit gereedschap: download de leidraad en krijg zicht op hoe je stap voor stap tewerk kan gaan.
Basisbegeleiding bij het toepassen van deze tool is gratis en inbegrepen in het lidmaatschap van het UiTnetwerk. Contacteer hiervoor je partnermedewerker. Extra begeleiding op maat is mogelijk.


 

Vereist: 


  • een goede dataverzameling met behulp van de UiTdatabank

  • een bescheiden budget voor de integratie van de widget in je site (in het geval je zelf geen toegang hebt tot de broncode)