Over UiTnetwerk

Meer goesting
Lokale overheden die samen meer mensen meer goesting geven in meer cultuur- en vrijetijdsactiviteiten. Dat is het UiTnetwerk kort samengevat. Waarom een netwerk? Een gedeelde aanpak loont. Waarom steden en gemeenten? Omdat onderzoek aantoont dat de Vlaming het merendeel van zijn vrijetijdsbesteding dicht bij huis zoekt. Steden en gemeenten zijn dus perfect geplaatst om het cultuur- en vrijetijdsaanbod tot aan de voordeur van de inwoners van hun gemeente en regio te brengen. Benieuwd wie de leden van dit netwerk zijn? Neem een kijkje bij het onderdeel UiTpartners. Hun regionale cultuur- en vrijetijdsinformatie is door het gemeenschappelijke UiTlogo zeer herkenbaar voor het publiek.

Goesting om goesting te geven
publiq brengt steden, gemeenten, regio’s en provincies samen in het UiTnetwerk en inspireert om werk te maken van publieksontwikkeling en vrijetijdscommunicatie. We geven hen advies en bieden ondersteuning, ook via deze site.

- In de rubriek ‘Gereedschap’ ontdek je de tools die we je aanbieden om te werken aan een betere cultuur- en vrijetijdscommunicatie.
- De praktijkvoorbeelden illustreren hoe de verschillende UiTpartners hiermee aan de slag gaan in hun gevarieerde lokale praktijk.
- ‘Achtergrond’ biedt tot slot interessante inzichten en informatie over marketing en communicatie, toegespitst op de vrijetijdssector.

Je hoeft bovendien niet altijd het warm water opnieuw uit te vinden, als je eens kan gluren bij de buren. Leer van de opgedane kennis en ervaring van de andere UiTpartners, bouw verder op hun ideeën en sla de handen in elkaar. Hiervoor brengen we de leden van het UiTnetwerk jaarlijks samen op het UiTforum en tijdens UiTworkshops. Je kan daarnaast het hele jaar door terecht op deze website. Wil je de mosterd eens bij een andere gemeente halen of een nieuwe wind door je ideeënstroom laten waaien? Laat je dan inspireren door de praktijkvoorbeelden op deze website of spreek je partnermedewerker aan.

Ook UiTpartner worden?
Krijg je ook goesting om goesting te geven? Op deze pagina vertellen we hoe ook jouw bestuur UiTpartner kan worden van het UiTnetwerk.

Wat is er te beleven?
De bron van de agenda’s in het UiTnetwerk is  de UiTdatabank. Met deze centrale databank verzamelen alle organisatoren in Vlaanderen en Brussel informatie over hun activiteiten en evenementen om ze breed te verspreiden. De Vlaamse portaalsite UiTinVlaanderen.be vormt het sluitstuk van het netwerk.  UiTmetVlieg.be ontsluit het aanbod voor families. Het overzicht van de publicatiekanalen maakt meteen duidelijk dat heel wat kanalen hun agenda met de UiTdatabank voeden.

Benieuwd naar de andere projecten van publiq? Neem een kijkje op www.publiq.be