Vliegdisplays in Asse

Teaser: 

De vrijetijdsdiensten van Asse gingen op zoek naar een manier om naar kinderen te communiceren over het rijke familieaanbod. Dat doen ze ondertussen met drie displays op familievriendelijke locaties die meteen herkenbaar zijn aan hun vrolijke Vliegdesign. In de displays vinden families vervolgens handige meeneemtips. 

Initiatiefnemer: 

Gereedschap: 

Trefwoorden: 

Context: 

Naast flyers in de boekentassen zijn er nog heel wat manieren om te communiceren over het familieaanbod in een gemeente, Asse koos voor de Vliegdisplay.

Doelstelling: 

Meer en gerichter de families met kinderen uit Asse bereiken. 

Doelgroep: 

Families met jonge kinderen

In samenwerking met: 

de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, bib, CC, kunstenacademie, cultuurdienst, …)

Budget: 

We betaalden 740 euro excl. BTW voor de drie displays tijdens een groepsbestelling in februari 2016.

Aanpak: 

Sinds een jaar hebben we een overleg met de verschillende vrijetijdsdiensten. We merkten dat het niet makkelijk is om naar kinderen te communiceren. In plaats van naar scholen te gaan met flyers, kozen we ervoor om te communiceren op de vrijetijdslocaties zelf. 

We keken samen naar het beschikbare budget en bestelden drie displays met een Vliegdesign. 

Resultaten: 

De displays staan nu in de foyer van het cultuurcentrum/bib, in de kunstenacademie en in de hal van het zwembad. Nu maken we maandelijks een selectie van interessante activiteiten voor kinderen. Deze printen we vervolgens af als meeneemtip.

 

Datum lancering: 

01/04/2016

Nazorg/opvolging: 

We moedigen de verenigingen en cultuurhuizen aan om alle activiteiten (zo volledig) mogelijk in te voeren. Hoe beter er wordt ingevoerd, hoe meer kans om als tip in de display te verschijnen. Bovendien worden de inwoners via het gemeenteblad geïnformeerd over de displays, en ook de leerkrachten kregen een seintje. 

Meting: 

We merken dat we de displays regelmatig moeten aanvullen maar we doen nog niet aan effectmeting. 

Aanvullende tools: 

Meer informatie over dit project:: 

Mieke Joostens, cultuurdeskundige van Asse, Mieke.Joostens@asse.be